TTT / Examens: (Tussen-Tijdse-Toets)


In overleg met de kandidaat bieden wij als rijschool de mogelijkheid om een TussenTijdse Toets (TTT) af te leggen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).
Dit is een soort proefexamen waarbij je kennis maakt met het CBR en de eisen van het examen. Ook raak je al vertrouwd met een examinator. Er wordt een examenroute gereden en er worden bijzondere verrichtingen afgenomen. De examinator beoordeelt de rit en bespreekt dit samen met jou en de instructeur. Ook kan hij vrijstelling geven voor de bijzondere verrichtingen voor het eerste examen.

De kosten voor een TussenTijdse Toets  bedragen  € 260,00

 

Theorie-examen:

Als je de verkeerstheorie hebt geleerd kun je het officiële theorie examen bij het CBR afleggen. Het theorie examen bestaat uit vragen die verschijnen op monitoren en worden voorgelezen. Het beantwoorden van de vragen doe je met behulp van een antwoordterminal die zich voor je op de tafel bevindt. Na afloop krijg je gelijk de uitslag. Het examen duurt in totaal ongeveer 35 minuten.

Als je het theorie examen met goed gevolg aflegt krijg je een theoriecertificaat waarmee je praktijkexamen kan doen. Het theoriecertificaat is 1,5  jaar geldig. Heb je niet binnen dat jaar het praktijkexamen met goed gevolg afgelegd, dan dien je opnieuw het theorie examen te doen.

De kosten voor een theorie-examen  bedragen  € 45,00