Rijopleidingen:
 

Wij bieden als rijschool onderstaande rijopleidingen aan:

 
Reguliere opleiding personenauto (categorie B):

De rijlessen worden gegeven in een schakelauto (SUZUKI CROSS). Deze lesauto is rookvrij, voorzien van airco en goedgekeurd door het CBR.

 

2toDrive:

Door 2toDrive kun je nu al eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag dat jij 17 bent geworden kan je rijexamen doen. Ben je geslaagd, dan mag je tot je 18e verjaardag alleen de weg op onder begeleiding van een door jouzelf gekozen coach. Je mag maximaal 5 begeleiders (coaches) opgeven en die personen moeten op je  begeleiderspas staan.

De begeleiderspas kun je aanvragen via www.2todrive.nl. Als alles akkoord is, krijg je binnen 10 werkdagen van de RDW een begeleiderspas thuisgestuurd. Pas na registratie van deze pas kan het rijbewijs worden aangevraagd.

Je hoeft dus niet meer tot je 18e te wachten voordat je eindelijk met rijlessen mag beginnen.

 

Lessen t.b.v. een rijtest  voor  het CBR:

Met regelmaat helpen wij mensen op weg die om een of andere reden een rijtest bij het CBR hebben gedaan en die het advies krijgen om een aantal lessen te volgen bij een rijschool. Na een aantal lessen bij onze rijschool met specifieke begeleiding op de aandachtspunten/verbeterpunten, wordt bij het CBR opnieuw een praktische rijgeschiktheid-test afgelegd.

 

Opfriscursus:

Ben je in het bezit van een rijbewijs, maar heb je al een tijd niet achter het stuur gezeten. Ben je onzeker over je rijkwaliteiten òf wil je op de hoogte gebracht worden van de nieuwe regels, dan is het raadzaam om een aantal opfrislessen te volgen. De nadruk bij deze lessen zal liggen op de onderdelen die jij graag wilt oefenen en die de instructeur raadzaam acht.

 

Faalangstcursus:

Ben jij iemand die met een bepaalde angst niet of niet meer in de auto durft te stappen of bepaalde verkeersituaties vermijdt (bijvoorbeeld snelwegen), dan bieden wij een faalangstcursus aan. Er wordt rekening gehouden met de soort van angst en samen gaan we een plan van begeleiding opstellen, zodat wij je kunnen helpen om over deze angst heen te komen.


De praktijklessen worden gegeven in een schakelwagen.

Samen met de instructeur spreek je af wanneer, hoe laat en hoe vaak je wilt lessen. Per week volg je één of meerdere lessen. Een rijles heeft een tijdsduur van minimaal 60 minuten, opbouwend tot 90 minuten. Ook bestaat de mogelijkheid om zogenaamde “bloklessen” te boeken. Een blokles is een dubbele rijles en heeft dus een tijdsduur van 2 uur. In een blokles kun je veel instructieonderdelen direct afronden.

Je wordt thuis opgehaald en teruggebracht. In overleg met de instructeur is het mogelijk om elders opgehaald of teruggebracht te worden.

Je aanleg, je inzet en het aantal lessen per week bepalen de tijdsduur van je rijopleiding. Na elke rijles worden je vorderingen bijgehouden op een instructiekaart. Zo kun je zien wat je al beheerst en waar je nog aandacht aan moet besteden. Je hebt zo zelf ook zicht op het verloop van je rijopleiding. Op basis van je lesfrequentie wordt vervolgens de datum van je tussentijdse toets en/of praktijkexamen bepaald.

 

Tarieven (M.i.v. 1 januari 2024):

De kosten voor een rijles van 60 minuten in de schakelwagen bedragen € 70,00

De kosten voor een langere rijles worden volgens evenredigheid verrekend.

 

NIEUW    PRAKTIJKPAKKET  RIJBEWIJS  B  !!!

Ook bestaat de mogelijkheid om voor de praktijklessen te kiezen voor een pakket.

Het pakket bestaat uit:

   * 3 beginnerslessen van 60 minuten

   * 30 rijlessen van 75 minuten

   * 1 tussentijdse toets

   * 1 praktijkexamen

 

De totale kosten van dit pakket bedragen € 3200,00 

Je mag ook in 4 termijnen betalen. De kosten zijn dan 4 x  € 800,00

 

 

* Bij verhindering gelieve minimaal 24 uur van te voren de afspraak telefonisch afzeggen.

   Bij te late afmelding zal de helft van de afgesproken tijd in rekening  worden gebracht.