Praktijkexamen:

Voordat je het praktijkexamen mag afleggen dien je in het bezit te zijn van een geldig theoriecertificaat dat je krijgt als je geslaagd bent voor het theorie examen.

Bij het praktijkexamen krijg je een ogentest waarbij je een kenteken moet kunnen lezen op een afstand van ongeveer 25 meter. Vervolgens vraagt de examinator je een aantal voorbereidings- en controlehandelingen uit te voeren. Daarna krijg je de rit en word je beoordeeld op je praktische vaardigheden. Na afloop van de rit krijg je gelijk de uitslag. Het gehele examen duurt ongeveer 55 minuten.

Als je geslaagd bent voor het praktijkexamen kun je naar de gemeente gaan waarin je woonachtig bent. Deze geeft het uiteindelijke rijbewijs af. Totdat je het rijbewijs daadwerkelijk in je bezit hebt is het verboden te rijden! Iedereen die voor het eerst een rijbewijs haalt krijgt het beginnersrijbewijs. Het beginnersrijbewijs kent strengere normen als het gewone rijbewijs. Bovendien kun je strafpunten krijgen en kan het rijbewijs uiteindelijk ingevorderd worden.

De kosten voor een  praktijkexamen bedragen  € 280,00

Dit is exclusief de Eigen Verklaring